Kycklingfilé i yoghurtmarinad är perfekta att antingen tillaga i stekpanna, grillpanna eller på en kolgrill. Yoghurten kan smaksättas på mängder av olika sätt. Det finns inga regler. Allt beror på vilken smak du är ute efter. Hur du än gör så blir yoghurtmarinerad kycklingfilé väldigt mör och fin.

När du blandar marinaden utgår du självklart ifrån hur många filéer du ska tillaga. Bara att beräkna mellan tummen och pekfingret så att yoghurten kommer att täcka kycklingen. Smaksättningen smakar du dig fram till. Vi har alla olika mått på när det smakar som bäst.

Så här gör jag marinaden

  • Matlagningsyoghurt
  • Chilipasta, finns i olika styrkor
  • Paprikapulver
  • Kummin
  • Cayennepeppar
  • Torkad oregano
  • Kryddpeppar
  • Mald kanel
  • Svartpeppar
  • Örtsalt
  • Blanda allt väl i en bunke
Kycklingfiléer
  • Antingen bröst- eller lårfilé
  • Tillagar du bröstfilé banka ut dem lite och dela varje filé i två delar, på längden
  • Blanda runt filéerna i marinaden så att de är täckta
  • Sätt på ett lock eller täck med plastfolie
  • Marinera minst två timmar i kylskåp
Tillagning
  • Plocka upp kycklingen ur marinaden och låt den rinna av lite på hushållspapper
  • Stek kycklingen, ungefär 5-6 minuter på varje sida. Eller bryn och kör klart i ugnen
  • Jag rekommenderar att du kastar överbliven marinad eftersom det legat rå kyckling i den.
Servera gärna stekta nudlar eller pasta till kycklingfiléerna.