Wallenbergare! De godaste jag ätit är på Restaurang Tranan i Sibbhult. Ingen restaurang som gör väsen av sig utan mer arbetar i det tysta och lagar äkta husmanskost, efter all husmanskonst. De sämsta Wallenbergarna har jag ätit på IKEA i Helsingborg, Väla. Tycker du om mycket panering och lite kött då är IKEA rätt plats. Tycker du om äkta Wallenbergare med lite lätt panering då rekommenderar jag Tranan i Sibbhult. Du kan laga Wallenbergare själv:

Som ett förslag kan du använda detta recept:

https://www.tasteline.com/recept/wallenbergare-med-sockerartor-skirat-smor-och-rarorda-lingon/

Själv använde jag ett recept av Leif Mannerström vilket finns i boken Husmanskonst.

För att inte få för mycket panering på Wallenbergarna siktade jag ströbrödet direkt på köttet innan stekning.

Som alternativ kryddning kan du bland den kryddblandning Tore Wretman på sin tid använde i Wallenbergare:

2 delar vitpeppar

1 del kryddpeppar

1 del muskotnöt

1 del kryddnejlika

Oavsett vilken kryddning som används så tycker jag att saftiga pannbiffar(Modo-biffar) är bra mycket godare än Wallenbergare. Det är vad jag tycker. Med risk för att få skit tycker jag att Wallenbergare är lite onödig överkurs, även om det var gott.