Raggmunkar eller rårakor är inte ovanligt tillsammans med stekt fläsk.

Alla lunchrestauranger med självaktning som håller fast vid husmanskost och lagar egen mat i sitt restaurangkök tror jag har fläsk med exempelvis råraka eller raggmunk återkommande på menyn. 

I Borås har syskonen Fredrik och Lisa en riktigt bra lunchrestaurang. Där kan du exempelvis äta stekt fläsk med olika tillbehör. Har du någon gång vägarna förbi Toveks Bil i Borås rekommenderar jag den lunchrestaurangen. Där ligger deras lunchrestaurang. Tror inte du blir besviken av menyn som alltid serverar egetbakat bröd och en rejäl salladsbuffé som ett komplement.

Som hockeyintresserad vet jag att spelarna i Borås tidigare inmundigat sina måltider hos Fredrik och Lisa. Om konceptet inte kvarstår hos Borås HC kanske det borde tas upp igen. Något för headcoach  Gunnar Persson att fundera då Div 1 hägrar. Kost, träning och vila är viktigt!

Nu till dagens rätt!

 Det går alldeles utmärkt att byta ut potatis mot vitkål i munkarna eller rakorna. Tillsammans med stekt fläsk och lite lingon blir det riktigt gott. 

Såg ett snarlikt recept där benämningen var "japanska vitkålspannkakor".

  • Strimla ungefär 1/2 kg vitkål, 1 morot och en gul lök. Går snabbt att göra i en matberedare
  • Lägg allt i en skål, salta och krama spänsten ur vitkålen
  • Vispa ihop 4 ägg. Blanda äggen tillsammans vitkål, morot och lök
  • Smält smör och olja i ett stekjärn. Stek varje vitkålsraggmunk på medelvärme, 4-5 minuter på varje sida. Sätt gärna ett lock över stekjärnet
Om du inte vill servera fläsk till måltiden kan du ha en köttfri dag.