En gång om året brukar vi äta denna rätt när det finns tillgång på vit paprika. Jag har lagat den några gånger men flertalet gånger är det min fru som gör rätten. Båda två tycker vi att det är en smakfull måltid. Idag hade jag fullt upp med delar av vår köksrenovering, målade och åkte till lackeraren med köksluckor och lite annat från köket. Då klev min fru in på arenan och lagade följande goda rätt:

Vita paprikor fyllda med köttfärs blandat med kokt ris. En enkel och god rätt. Så här går det till:

Kok ris, blanda detta med köttfärs. Inte för mycket ris. Mer köttfärs än ris.

Ta vita paprikor, skär av en bit av den del där stjälken sitter. Skölj och plocka ut kärnor och ”skinn”.

Fyll paprikorna med köttfärsblandningen som kryddats med valfria goda kryddor.

Bred ut krossade tomater, helst Mutti, på en långpanna. Lägg paprikorna i långpannan. In i ugnen på 175 grader minst 30 min.

Skitgott ,vågar jag lova!