Filé av vit fisk och palsternacksmos är godis för en fiskälskare. Det behöver inte heller vara så svårt att få ihop denna goda fiskmåltid:

Finhacka schalottenlök och fräs i smör och olja.

Tillsätt skurna bitar av stjälkselleri, hel kapris och fiskbuljong. Låt blandningen sjuda några minuter.

Dela fiskfilén i mindre bitar och låt den sjuda ca 5 minuter tillsammans med blandningen ovan.

Mos

Skala och dela palsternacka, kok i ca 20 minuter. Mosa palsternackorna tillsammans med smör. Smaka av med salt och peppar. Du kan även göra ett gott mos genom att blanda potatis och palsternacka, då bör du nog även tillsätta lite mjölk när du mosar.

Tycker du att smaken av palsternacka är gott så ska du passa på nu. En av de största matkedjorna säljer palsternacka, klass 1, för 3:90/kg den här veckan. Köp på dig något kilo om du kan förvara dem, titta hur butiken förvarar denna rotsak. Gör på samma vis. Palsternacksmos är inte bara gott till fisk, passar även till en god köttbit eller i soppa.

Gott till fisken

Finriven citron eller limeskal och oliver. En superenkel kall sås bestående av grekisk yoghurt, en liten skvätt grädde, hackad dill samt lite pressad citronsaft. Kan det bli enklare och godare?

Alternativ tillagning av fisken

Du kan, om du vill, tillaga skyn som jag beskrev ovan för sig själv och sedan låta fiskfiléerna gå i ugnen på 150 graders ugnstemp tills fisken håller 48 grader. Då är den perfekt! Samma gäller om du sjuder fisken.

Fisk är toppengott – eller hur?