Pasta med en kräm bestående av crème fraiche, pepparrot, tärnat äpple, selleristjälkar och skalade räkor får bli grunden för veckans pasta. 

Räkor är alltid gott, även tillsammans med pasta. Valet är ditt om du väljer att köpa "färska" räkor och skala dem själv eller kanske frusna räkor med skal som du skalar. Eller varför inte frusna  skalade räkor. Jag valde frusna färdigskalade.

Veckans pasta:

  • Blanda crème fraiche med tärnat äpple, skalade räkor, selleristjälkar i små bitar, riven pepparrot. Hoppas du har en burk av den sort jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Övriga vanligt förekommande tuber och småburkar kan du lämna därhän. Det enda alternativet att använda färsk pepparrot. Vill höja ett varningens finger för ekologisk pepparrot. Den har ofta väldigt lite smak, utifrån min erfarenhet
  • Tärna inte allt du har i form av äpple! Spara en bit som du kan köra på en mandolin i tunna skivor. 
  • Pressa saft från citron och lägg ner äppleskivor och dem dra en bra stund
  • Koka pasta i saltat vatten. Det behöver inte var överdrivet mycket pasta
  • Häll av i durkslag
  • Blanda ner pastan i crème fraicheblandningen
  • Garnera med mer räkor, tunna skivor av rädisa och äppleskivorna som legat i citronbadet
  • Krydda med några stänk paprikapulver
Så kan du göra min "veckans pasta", utan att krångla till det.

Hoppas det smakar!