En lunch eller middag tycker jag ofta går att svänga ihop ganska så snabbt om pasta står på programmet. Självfallet finns det pastarätter som kräver förberedelser och längre tid på spisen. Allmänt så kan jag tycka att pastamiddag kan vara en räddare i nöden då det kan vara lite snabba ryck som gäller. Oftast blir det gott även om tiden kan vara knapp.

Nu kommer mitt förslag på veckans pasta:

  • Koka den pasta du har hemma. Förutsätter att du bara har favoritpastan i skafferiet. Koka i rejält saltat vatten
  • Mot slutet av koktiden lägger du i repad grönkål. Blir gott även med babyspenat eller gröna frusna ärtor. Eller varför inte blanda lite av varje
  • Under tiden pastan kokar: Värm upp pesto i en kastrull, gör det på låg värme och rör om ordentligt så att inte peston bränns. Välj en pesto du gillar! Jag är sjukt svag för basilikapesto. En slickepott är utmärkt att använda när du rör i peston 
  • Köper du inte färdig pesto kan du göra som Henrik på receptfavoriter:
          https://receptfavoriter.se/recept/pesto-italiensk-sas-med-basilika.html 
  • Häll av pasta och grönkål i ett durkslag. Spara lite pastavatten som du kan späda med om du tycker att pasta, grönkål och pesto känns lite väl torr
  • Blanda ner din pesto i kastrullen med pasta och grönkål. Rör om ordentligt!
  • Sista steget är att toppa pastatallrikarna med stora vita bönor. Självklart färdigkokta. Skölj och toppa
  • Dela även små tomater och toppa tillsammans med de vita bönorna. Det är inte fel att blanda med några oliver om en förpackning står i kylskåpet och väntar på att bli uppäten
Detta blir veckans pasta!