Matjessill går inte av för hackor, det är riktigt gott. Jag tror att antingen älskar man denna sill eller så avskyr man den. Jag tillhör den förstnämnda kategorin. Äter det året om och mycket ofta på sommaren. God sommarmat.

Gillar du matjessill kommer här ett förslag på lunch eller middag, lämplig mängd för två personer:

Två riktigt stora hela matjessillfiléer, kokta nypotatisar, sockerärtor, grovhackad dill, två hårdkokta ägg och brynt smör.

Ta fram ett lämpligt fat för sillrätten, koka nypotatisar och låt dessa svalna, dela potatisarna om du tycker det behövs, koka ett par ägg och grovhacka dessa, dela filéerna i centimeterstora bitar, bryn 25 gram smör, grovhacka dillen. Lägg upp allt på ett serveringsfat och skeda det brynta smöret över. Det blir sagolikt gott med brynt smör.

Älskar du matjessill tror jag du tycker om detta!