Förslag på färsk fisk den här veckan:

Koljafilé med grönsaker och potatismos

  • Gnid in fisken med saft från citron. Salta filéerna runt om och låt de ligga och dra en bra stund
  • Kok upp fiskbuljongtärning/ar och häll i en ugnsform
  • Sprid ut grönsaker i formens botten
  • Lägg fisken ovanpå grönsakerna
  • Klicka ut lite smör
  • Täck formen med folié
  • Laga i ugnen 200 grader, räkna med 25 minuter
  • Sila av grönsakerna från buljongen innan servering
Lite potatismos är gott till fisken och grönsakerna.

När det gäller grönsakerna till fisken passar det i stort sett med allt. Vad du använder är en smaksak.

Det kan också vara gott med en kall sås som ett tillbehör även om potatismos serveras till fisken.

Jag tycker det är gott med den här:
  • Antingen grekisk/turkisk yoghurt eller creme fraiche
  • Blanda i någon matsked dijonsenap och en smakrik pepparrotskräm (Finns i många matbutiker, en östeuropeisk favorit. Leta i hyllorna eller fråga)
  • Rejält med dill eller persilja i såsen
Om du hellre vill tillaga fisken av ett fiskblock så går det utmärkt.

Det här var ett förslag på "veckans fisk"