Panerad färsk torskfilé tillsammans med chilimarinerade räkor och djupfrysta ugnsgrönsaker "ANDALUSIAN STYLE" från Findus. Ugnsrostade kan du naturligtvis kombinera ihop av färska grönsaker och laga i ugnen. Jag valde de djupfrysta eftersom det ingår lite av mycket från grönsaksodlingarna.

Vi börjar med de chilimarinerade räkorna:

  • Skalade räkor
  • Blanda ihop chilisås med srirachasås, prova dig fram så du får en styrka som passar
  • Pressa ner vitlök och rör runt
  • Vänd ner räkorna i såsen
  • Låt räkorna dra några timmar i marinaden eller förbered dagen innan och låt stå i kylskåpet tills det är dags att servera middagen
Dags för fisken
  • Dela filéerna i lagom stora bitar och salta med finmalet havssalt, låt dra minst 30 minuter
  • Ta fram 3 tallrikar och sprid ut siktat vetemjöl i nummer 1, uppvispat ägg i nummer 2 och panko eller vanligt ströbröd i nummer 3. 
  • Vänd fisken först i nummer 1 sedan i nummer 2 och sist i 3:an
  • Lägg filébitarna på en tallrik och strö över med någon nypa salt
  • Stek fisken ett par minuter på varje sida med smör i ett stekjärn
Grönsakerna
  • Tillaga enligt förpackningen
Tre saker som blir riktigt gott: Färsk torskfilé, chilimarinerade räkor och grönsaker i ugnen.