Nu är det dags för veckans fisk! Valet faller på färsk torskfilé bakad i ugnen tillsammans med broccoli, romanticatomater och en sås gjord på gräddmjölk och lite basilikapesto. 

  • Värm ugnen till 150 grader
  • Smörj en ugnsform och täck formens botten med broccolibuketter. Frusen broccoli går utmärkt
  • Dela torskfilé i lämpliga bitar, salta och låt saltet dra in i fisken ordentligt
  • Blanda ihop 1,5 dl vispgrädde och lika mycket mjölk. Smaksätt med någon form av pesto och ett par matskedar färskpressad citronsaft
  • Lägg fisken ovanpå broccolibuketterna
  • Häll såsen över
  • Lägg några romanticatomater i formen 
  • In i ugnen och laga klart, ca 20 min
  • Med några räkor till fisken blir det en riktig festrätt
Till fisken tycker jag det passar fint med några stekta delikatesspotatisar. Brukar vara lätt att få tag på svenska nu när potatisskörden i princip är över. Enklast och bäst blir det om potatisarna är förkokta. Smartast är att ha kokt några extra potatisar till middagen dagen innan.

Det här var veckans fisk.

Fisk är alltid en festrätt, tycker jag som älskar fisk!