Vårrullar är gott även på vintern. För mig smakar det lika gott vilken årstid det än är. Tillsammans med strimlad spetskål som brynts i en kastrull, stekta nudlar, tomater, japansk soja och sweet chilisås blir det en hel middag. 

Brynt spetskål passar bäst om rullarna inte redan fyllts med finstrimlad kål. Bryner du vitkål är två tips att krydda lite med örtsalt och paprikapulver av en lite starkare sort.

Prova gärna rödkål i dina vårrullar, det smakar gott.

 Det är aldrig fel att enbart servera vårrullarna tillsammans med olika sorters asiatiska såser.

Fyllningen i vårrullarna finns det inga gränser för. Fyll med det du tycker om. Gör du egna vårrullar tar det lite tid, men det blir gott och du bestämmer fyllningen.

Genvägen till vårrullar på tallriken är att köpa frusna i livmedelsbutiken och värma dem i ugnen. En annan väg är att köpa take away från någon asiatisk restaurang eller foodtruck.

Det är inte fel att vara vaksam vad det gäller palmolja på det du köper färdigt!

Vill du göra egna tycker jag att det här är fungerar bra, kopierar en text från ett tidigare blogginlägg:

Vårrullar är enklast att göra av filodeg som du köper färdig i din butik. Det är inte heller nödvändigt att fritera vårrullarna. Går otroligt bra att tillaga i ugnen. Du slipper frityrstänk, risken att bränna dig och att det börjar brinna om du är oförsiktig. Och inte minst, problemet att göra dig av med oljan. Förutsätter att du inte häller den i avloppet!!

 Så här kan du göra egna vårrullar:

 Sätt ugnen på 225 grader.

Vik filodegsarken på mitten så att arken blir dubbla. Lägg ca 1 dl fyllning längst ner på kortsidan av varje ark, vik in kanterna och rulla ihop till en rulle. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Grädda i övre delen av ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter.

 Välj en fyllning till vårrullarna som du gillar!

Det bara att välja, färdiga från frysdisken, take away eller egengjorda.