Varmrökt böckling med en variant på fransk potatissallad och kall senapssås. Prova gärna det om du tycker om rökt fisk. Det kräver inte så mycket förberedelser innan det är dags att sätta sig till bords.

Varmrökt böckling:

  • Inhandla hos fiskhandlaren. Ingen dyr historia, böcklingarna på tallriken kostar 25 kr. Festligt gott för denna penning!
Potatissallad:
  • Koka delikatesspotatis. Eller "vanlig" potatis och dela den i mindre bitar innan kokning. Godast är det svensk nypotatis
  • Skiva morot och rädisa med en mandolin
  • Blanda ihop grönsaker och potatis med rucoladressing
  • Tillsätt lite kapris
Rucoladressing kan du göra så här: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Rucoladressing/ 

Senapssås:
  • 3/4 grekisk yogurt
  • 1/4 majonnäs
  • Dijonsenap och saft från citron efter smak
  • Blanda i hackad dill
Böckling är ett ord för rökt sill eller strömming - om böckling är populär har jag ingen susning