Fisk är inte mycket att orda om för min del - det är helt enkelt gott.

Att blanda olika tillbehör och  göra en fiskrätt lite spännande är också gott. Den här fiskrätten innehåller:

  • Sejrygg
  • Kokta rödbetor
  • Stenbitsrom
  • Riven pepparrot
  • Inlagd butternutpumpa
  • Ett par småpotatisar/person
  • Kaviarsås
  • Citronklyftor
Tillbehören kan kanske kännas lite krångliga. Allt beror hur du vill tillaga det. Det går att göra väldigt enkelt:
 
  • Fisken saltas och tillagas på det vanliga viset i ugnen
  • Romen finns att köpa i fiskdisken. Finns även som konserv
  • Rödbetor kan köpas färska och kokas eller så väljer du förkokta rödbetor på grönsaksavdelningen
  • Färsk pepparrot river du på ditt rivjärn
  • Pumpan kan uteslutas, har du inlagd pumpa använd gärna den
  • Potatis - bara att koka
  • Kaviarsåsen - grekisk yoghurt som blandas rökt eller orökt kaviar
  • Citron - Skär i klyftor
Sedan är det bara att lägga upp och servera på tallrikar.

Det måste inte vara sejrygg. Går mycket bra med fiskfiléer av annan vit fisk. Ta det som ser bra ut och har ett överkomligt pris. Jag råkade springa på färsk sejfilé till någorlunda vettigt pris.

I min smak, en god fiskmiddag som är enkel att tillaga. Förutsättningen för att det ska smaka gott är att du tycker om ingredienserna.

Ett tillbehör som är väldigt och saftigt till fisk är "sjögrässallad". Tyvärr saknades den idag. Brukar finnas i fiskdisken. Prova gärna det till fisk. Det är gott. Köp inte på dig onödigt mycket. En matsked räcker till en portion.

Variera gärna fisk med tillbehör som du tycker om!