Ett par gånger tidigare har jag skrivit inlägg om rätter med äggnudlar. Måste säga att jag fått mer smak för äggnudlar än tidigare, om de som kokta steks upp tillsammans med japansk soja, kött och grönsaker. Det fina med att kombinera en rätt med äggnudlar är att det går ganska snabbt och att det kan kombineras med många olika sorters kött och grönsaker.

Förslag på kött till nudlar

Kycklingfilé. Strimlad lövbiff, annat strimlat nötkött typ entrecote, rostbiff eller innanlår. Korv av kryddigare slag. Strimlat kött av gris eller lamm. Bra att strimla nöt, gris och lamm så att det blir genomstekt på kort tid.

Grönsaker

Här behövs det inga längre funderingar för att fatta beslut. Tror att i de flesta kök finns det olika sorters grönsaker i grönsakslådan eller i frysen. Använd det du kan plocka ihop.

Tillagning

Det är inte nödvändigt med en wokpanna för att göra rätter av det här slaget. Fungerar utmärkt med en större stekpanna, traktörpanna eller något annat med höga kanter.

Så här kan du göra

Stek kycklinglårfiléer i mindre bitar. Tillsätt grönsaker, jag plockad ihop lite av vad som fanns hemma: Blomkål, grönkål, olika sorters paprika, purjolök och vitkål. Bara att steka vidare tillsammans med kycklingen. Stek grönsakerna tills du tycker de har en bra konsistens för din smak.

Kokta äggnudlar blandas till sist ner i pannan tillsammans med japansk soja typ Kikkoman. Krydda med svartpeppar och lite thailändsk Sweet Chili Sauce, den är lite starkare. Rör om allt, stek på en liten stund, servera.

Samla ihop lite av vad du har hemma om du vill prova!