Rökt makrill tillsammans med ägg, dill och lite annat är inte så dumt.

Enkelt att göra: Till två personer behövs 2 rökta makrillfiléer, 2 kokta ägg, rödlök, dill, riven persiljerot, kapris, purjolök, tomat, potatis och gräddfil.

Värm makrillen i ugnen på 150 grader 5-10 minuter. Gärna tillsammans med lite smält smör över fisken.

Dela äggen i bitar. Hacka dill, tomat och rödlök. Skiva en bit purjolök. Riv persiljerot. Blanda allt tillsammans med kapris. Sprid ut över makrillen, in i ugnen igen 5-10 minuter.

Servera med nypotatis och gräddfil.

Jag tror att det går bra att kombinera den här rätten med alla sorters rökt fisk. Varför inte böckling, sik , ål eller öring, som förslag.

Rätten tycker jag är så enkel att du även kan tillaga den i tältet, husbilen, i en liten stuga eller i en husvagn. Varför inte en kväll på stranden med en liten grill, det funkar säkert.

Bra sommarmat om du tycker om rökt fisk!