Det kan råda delade meningar om vad som är en bra och god kryddning av lammrostbiff. Enbart salt och peppar ? Salt och en blandning av flera olika kryddor ? Torkade eller färska örter ? Det ena behöver absolut inte utesluta det andra. För mig avgör min dagsform hur jag kryddar. Smaker som är tilltalande just idag och lite beroende av vilka tillbehör som ska läggas på tallriken.

En kryddning som kan vara god på lammrostbiff

 • 1 msk gula senapsfrön
 • 1 msk chiliflakes
 • 1/2 msk torkad timjan
 • Blad från 1 färsk rosmarinkvist
 • Knappt 1 msk grovkornigt havssalt
 • 2 kryddmått grovmalen svartpeppar
 • Stöt först det grovkorniga havssaltet och salta rostbiffarna
 • Stöt resten av kryddor och örter tillsammans
 • Jag bryner oftast lammrostbiffen i ett stekjärn för att sedan laga klart i ugnen på 100 - 125 grader. När jag bryner är det bara salt som gäller. Vilket salt som används är en smaksak. Men jag hörde en kock som deltog i ett TV-program säga: "Ett bra salt är lika viktigt som en bra kökskniv". Vad ett bra salt är vet jag inte riktigt, jag har fastnat för grovkornigt havssalt.
 • När köttet varit och vänt i stekpannan är det dags för den övriga smaksättningen. Häll gärna ut mortelns innehåll på en liten tallrik och vänd köttet i kryddningen
 • Dags att laga färdigt i ugnen. 100-125 grader
 • 55-60 grader rosa, 60-67grader medium, 67-70 grader välstekt
 • Då är det bara att låta köttet vila 10-15 minuter inlindat i folie
Det finns många andra smaksättningar av lammrostbiff, jag tycker om den här. Se det som ett litet tips.