Att banka ut en kycklingbröstfilé så att den blir lite tunnare är inte så ovanligt. Inte dumt att banka ut, det går bra mycket fortare i stekjärnet.

När jag bankar en kycklingbröstfilé brukar jag lag lägga den på en plastskärbräda och täcka över med plastfolie. Sedan är det dags för en kastrul! Bankar ut filéerna med kastrullens botten. Finns ingen anledning att vara våldsam med kastrullen. Bara att banka lugnt och fint.

Nu är du klar att förflytta dig till spisen!

  • Börja med att starta kokning av potatis som ska serveras till kycklingen
  • Stek tärnad bacon, låt rinna av på ett hushållspapper i en djup tallrik
  • Salta och peppra kycklingfiléerna, stek dem färdiga. Snitta med en kniv på 1 av filéerna så att du ser att den inte är blodig
  • Under tiden kycklingfiléerna steks rör du ihop en kall sås med hälften stark Aivar och lika mycket fettfri grekisk yoghurt
  • När kycklingfiléerna är färdig kan du breda ut lite basilika/chilipesto på ovansidan av varje filé. Jag köpte en burk färdig pesto, trots att pesto går att göra enkelt på egen hand
Servera på tallrikar med kycklingfilé, kall sås, potatis och bacon.

Hoppas det smakar!