Handlar du på ICA har du säkert inte missat att man under förra veckan sålt lök, kålrot, morot och rödbeta för 3,90/kg. Billigt så det förslår! Bara för att priset är lågt går det inte att hamstra och bygga upp ett rejält lager, då slutar det lätt med matsvinn. Däremot är det på sin plats att rosta samtliga sorter i ugnen. Komplettera gärna med lite potatis. Passar bra till exempelvis karrékotletter.

  • Värm ugnen till 200 grader, varmluft och ta fram en ugnsform till rotfrukterna
  • Skala och dela det som ska rostas
  • Blanda med olja, färska rosmarinblad, grovt havssalt och svartpeppar
  • Om du inte vill att rödbetorna ska färga övriga rotsaker kan du med fördel tillaga dem i en egen liten form vid sidan om och sedan lägga ner tillsammans med det övriga
  • Tillaga i ugnen 35 minuter. Blanda om efter ca 20 minuter
Karrékotletter
  • Salta och krydda kotletterna som blivit rumsvarma
  • Bryn i stekjärn som tål ugnsvärme, använd smör och rapsolja
  • Ställ in stekjärnet i ugnen 20 minuter. Laga klart samtidigt med rotfrukterna
Sås
  • 6 - 8 msk chilisås
  • 1 msk harissa, stark chilipasta
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk brunt farinsocker
  • Blanda ihop
Smaklig måltid!