Ugnspannkaka med stekt rimmat fläsk är verkligen husmanskost. Inga konstiga ingredienser och dessutom en bekväm middag. Det går bra att laga pannkakan och fläsket i samma form eller så väljer du att laga fläsk och ugnspannkaka var för sig. Vilket är nog så gott. Ett måste, tycker jag, är att servera rårörda lingon eller lingonsylt till fläsket och pannkakan.

Det bekväma i det hela:

  • Rör ihop smeten till pannkakan innan du sticker till jobbet eller vad du nu ska göra under dagen. Ställ in den i kylen och ta fram den när du kommer hem och äntrar köket
Annat att tänka på
  • Köp hem skivat och rimmat stekfläsk när du veckohandlar och planerar veckans mat
  • Har du lingon i frysen eller lingonsylt hemma?
  • Ingredienserna till smeten ingår säkert i dina skafferivaror

  • Värm ugnen till 200 grader, varmluft
  • Häll smeten i en smord ugnsform
  • Lägg ut fläskskivorna på en långpanna eller i en annan lämplig form. Gör det gärna på ett bakplåtspapper, det underlättar när det är dags för disk
  • In med det som ska bli ugnspannkaka i ugnen
  • Grädda, i runda slängar tar det totalt 35-40 minuter
  • In med fläsket efter 25 minuter
  • Kanske blir fläsket färdigt innan ugnspannkakan är perfekt. Ta i så fall ut det och linda in fläsket i folie
  • När pannkakan känns klar, ta ut den
  • Servera fläsk och pannkaka tillsammans med lingon
Ett recept på pannkaka har du säkert. När det gäller ugnspannkaka brukar jag tillsätta lite mer mjöl, bara lite mer än till tunnpannkakor.

Visst är ugnspannkaka bekvämt och gott?! Bara in med allt i ugnen och låta det lagas klart. Under tiden maten blir färdig kan du hitta på något annat som också är roligt. Lika roligt som att laga mat.