Sej är en god fisk som kan varieras på många vis då den tillagas. Den är något grövre i köttet och kräver lite längre tillagningstid än många av sina kompisar i havet. Perfekt på grillen eftersom köttet kommer att hålla ihop.

Hemma i köket väljer jag sejrygg i ugnen med totalt åtta ingredienser, frånsett salt till fisken.

  • Sejrygg
  • Vispgrädde
  • Pepparrot
  • Purjolök
  • Pak choi
  • Tomater
  • Potatis
  • Ärtskott
Tillagning
  • Salta fisken på det sätt du föredrar. Vad är fiskens bästa kompis?
  • Värm ugnen till 175 grader
  • Dela och torka av sejryggen och lägg ner den i en smord ugnsform
  • Vispa grädde, den ska vara lättvispad, smaksätt med pepparrot
  • Skiva tomater och purjolök, täck fisken med skivorna
  • Bred pepparrotsgrädde över sejryggen, tomater och purjolök
  • Lägg några förkokta potatisar och pak choi i formen, gärna vid sidan om fisken 
  • När sejryggen har en temp på 48 grader är det dags att stänga av ugnen och ta ut formen
  • Garnera med lite färska ärtskott
Prova gärna sejrygg nästa gång du ska tillaga färsk fisk.