Fisk är gott! Jordärtskocka är också gott! Dessa blir en delikat middag tillsammans med några andra tillbehör.

  • Värm ugnen till 150 grader
  • Skär fisken i lämpligt stora bitar. Du kan använda torsk- sej- kolja eller någon annan filé från en något kraftigare vit fisk
  • Salta filébitarna
  • Placera dem i en smord ugnsform
  • Tillaga i ugnen i allt från 15 till 20 minuter
  • Till fisken är det gott med en jordärtskockspuré. Jag är riktigt stolt över jordärtskockan som kommer från min egen miniodling, tre skockor gav oss ett par kilo jordärtskockor. Fantastisk utdelning!
  • Hur mycket potatis och jordärtskocka du ska använda beror så klart på hur mycket puré du ska tillaga. Jag tänker så här: 75% jordärtskocka och 25% potatis
  • Skala och koka mjukt 
  • Häll av vattnet, ånga av och använd en elvisp för att få en fin puré. Innan elvispen gör jobbet tillsätt några smörklickar och rumsvarm mjölk. Stöt gärna "sönder" jordärtskocka och potatis innan du varvar upp elvispen
  • Smaka av med någon form av örtsalt och vitpeppar. Saltet i min puré fick bli ramslökssalt
  • Fänkål är alltid ett fint tillbehör till fisk
  • Till denna fiskmiddag valde jag att lägg in fänkål i en 1-2-3 lag. Poppis är att kalla det för att pickla, jag använder epitetet "inläggning". Kalla det för vad du tycker känns rätt men låt fänkålen dra minst några timmar i lagen
  • Innan du lägger in fänkålen skiva den tunt, antingen med kniv eller mandolin
I min värld är det här en magnifik fiskmiddag! Fisk är aldrig tråkigt!