Hoppas du har sett filmen Tuppen med Magnus Härenstam i huvudrollen som den nitiske ingenjör Cederqvist. Den filmen ger många skratt och även eftertanke. Filmen spelades in i Nääs fabriker med omnejd. Vi pratar om Tollered. 

Idag är både fabriken som den en gång var och även filmen historia. Nu är den tidigare fabriken ett konferenscentrum, Spa och även ett hotell för den som vill övernatta utan att göra några andra tillval. Måste infoga att de nuvarande ägarna lyckats att bevara den gamla industrikulturen med bravur. Vi gjorde en mellanlandning där och blev otroligt överraskade. Ett hotell med fantastisk miljö, både inne och ute. 

Jag älskar att äta hotellfrukost. Om det är en välfylld frukost där jag kan välja och vraka. På Nääs Fabriker finns allt jag önskar mig. Precis allt! Ungefär som på de flesta andra hotell. 

Har du vägarna förbi, mellan Alingsås och Göteborg, rekommenderar jag ett stopp. Inte bara för att övernatta du kan även åka hit för en brunch, À la carte eller lunch. Du kommer inte att bli besviken. På Nääs kan man sin sak. 

På dagens Nääs Fabriker har man lyckats väldigt väl med det mesta. All heder åt det. Historien om bruksarbetarna får någon annan ta hand om. 

Ät gott och njut på Nääs Fabriker! 

Här kan du läsa mer:

https://www.naasfabriker.se/

Ett litet tillägg: Det finns en pizzabutik/pizzeria i Tollered som heter Tuppen. Väldigt publikfriande tycker jag. Dessutom känner jag minst 7 personer som bor i obygden runt denna butik. Undrar om dom handlar pizza där.