I väntan på att den norska skreitorsken gör entré i fiskdisken blir det färsk torskrygg. Torskryggen hamnar inte på första plats, det gör Skrei. Inget ont om färsk torskrygg från de norska fiskevattnen. Alla har vi favoriter oavsett om det är fisk eller något annat. Jag har inte det minsta emot torskrygg.

Min torskrygg

  • Minst 200 g per portion
  • Ner med torskryggen i en saltlag. Låt den ligga minst 30 minuter eller gärna längre
  • Torka av fisken med hushållspapper
  • Tillaga i ugnen. Smord ugnsform och ugnen på 100 grader
  • Fisken är klar när den har en innertemperatur på 48 grader
  • Du kan välja att tillaga torskryggen med eller utan skinn. Väljer du med skinn håller fisken ihop lite bättre
Tillbehör
  • Finriven spetskål av rödkål. Blanda med lite grönkål
  • Blanda fettfri grekisk yoghurt med lika stor del majonnäs
  • Smaksätt med sherryvinäger, japansk soja, en nypa socker och samma mängd curry
  • Tillsätt rikligt med dill
I väntan på skreien blir det torskrygg!