TORSKRYGG är gott men det är oftast dyrt, nu pratar jag inte om fryst torskrygg i tre/fyr-pack utan om det går att hitta färsk torskrygg till ett någorlunda vettigt pris. Jag betalar inte, i mitt tycke ett svinaktigt pris för färsk torskrygg eller annan färsk fisk. Har en gräns för vad som är ett rimligt pris.

Idag gjorde vi oss omaket att åka till en butikskedja där vi vanligtvis inte handlar. Där fanns det billig, färsk och fin torskrygg i deras manuella fiskdisk.

Min tillagade torskrygg gjorde jag så här, stegvis:

·         Torskryggen i saltlake…. I enlighet med vad jag många gånger beskrivit på ”Mogges mat”.

·         Skalade och skivade potatis i ca 1 cm skivor. Kokte dessa på gränsen till färdiga.

·         I med den delade torskryggen i en smord ugnssäker form. Potatisskivorna runt om.

·         Rörde ihop vispgrädde och mycket dill, lite torkad oregano och basilika.

·         Hällde det över fisken i formen med fisken och potatisen.

·         Sist men inte minst soltorkade tomater, till extrapris. Spred dessa över formen.

·         Ugnsbaka i 225 grader ca 20 minuter.

Till detta passar heta räkor oerhört bra. Köper inte dessa färdiga. Svindyrt! Gör det själv istället:

·         Lämplig mängd skalade räkor.

·         Rör ihop en sås med ”vanlig” chilisås tillsäter Srirachasås efter eget tycke vad det gäller styrka. Nu har du heta räkor till ett bättre pris än vad de kostar i fiskdisken.