Lite fynd i fiskdisken! Blev "förvarnad" förra veckan av min fiskhandlare att nästa drive blir torskrygg utan skinn delade i portionsbitar. Så nu är dagen kommen, som fiskfantast fick det bli tre portionsbitar till två portioner. Fisk är nyttigt. Fiskfantaster knusslar inte med fisken! Billigt eller mindre dyrt, 149 kr för ett kilo torskrygg. Nu måste det inte inhandlas ett helt kilo.

Vad gör jag då av torskryggen?

  • Salta torskryggen eller lägg den i en traditionell saltlag. 1/2 dl salt och 1 l vatten i  minst 30 minuter. Bara att välja det du känner för
  • Tillaga fisken i ugnen på 100-125 grader
  • Ta fram din kompis, ugnstermometern, kolla att fisken har en temp av 48 grader. Då är den klar!
Potatismos
  • Potatismos tror jag inte behöver någon närmare beskrivning om hur den ska tillagas. Smaksätt gärna med vitpeppar och örtsalt. En äggula i moset piffar upp
Sås
  • Skiva och fräs purjolök
  • Häll i en burk konserverade hela tomater, har du dill kan du blanda i det. Lite pressad citron är inte heller så dumt
  • Koka upp
Nu är det klart att lägga upp torskryggen tillsammans med mos och sås.