En mycket enkel middag med fisk

Torskfilé med ädelostsås, stjälkselleri och fänkål:

Rimma eller torrsalta torskfiléer, skär fänkål och stjälkselleri i bitar eller strimlor, smula ner ädelost i gräddmjölk och värm tills osten smält Bottna en ugnsfast form med de båda grönsakerna, lägg fisken ovanpå och häll såsen över fisken. Tillaga i ugnen ca 20 minuter på 175 grader. Lite svartpeppar på filéerna är inte fel.

Potatis och lite grönsaker gör det hela komplett. Skulle du inte vara förtjust i ädelost är mitt förslag att vända ner en ask färskost, som är smaksatt, i gräddmjölken.

Kan det bli enklare?

Jag har skrivit det många gånger, att fisk är gott men dyrt. Kan mycket väl förstå att barnfamiljer inte köper färsk fisk i parti och minut. Däremot är det viktigt, tycker jag, att barnen lär sig att tycka om fisk. Visst finns det fiskpinnar som inte är att förkasta. Det finns pinnar som innehåller mycket fisk och näring. Då menar jag inte Eldoradoprodukter. Dessutom finns det fiskblock som inte är det minsta fel. Mitt tips till barnfamiljer och många andra är att leta upp riktigt läckra fiskrätter på nätet. Tillaga det med fiskblock om ni vill. Tror det kommer att smaka riktigt gott. Även om färsk fisk är otroligt gott så måste fisken inte alltid köpas i fiskdisken. Med ett litet hushåll, som vårt, tycker vi att vi kan unna oss färsk fisk en dag i veckan. Prismässigt är det nästan som att unna sig det ädlaste oxköttet.

Ps. Jag är faktiskt riktigt stolt över mina nyupptagna egenodlade potatisar som ligger på tallriken Ds.