Torsken: Som jag skrivit tidigare så lägger jag alltid torsk eller annan vitfisk i saltat vatten en stund, innan jag börjar jobba med den i kokkärl, ugn eller stekpanna. Vattnet ska smaka saltvatten. Blir det för salt så tillför lite socker. Jag tycker fisken blir outstanding om denna metod används. Detta är inget jag kommit på själv. Lärt mig i Norge.

Fisk är gott, inget snack om det. Idag är det torskfilé. Kryddad med salt, vitpeppar, svartpeppar och ingefära. Var lite försiktig med kryddorna så inte dessa tar överhanden. Torskfiléerna tillagade i ugnen i en form med en slurk vatten på botten och ett lager schalottenlök som fisken vilat på. Kall sås gjord på grekisk yoghurt samt lite grädde och kryddad på samma sätt som fisken. Jag lagade fisken på 125 grader i 20-25 minuter. Stängde av ugnen och lät fisken stå 5 min till. Lovar dig att du har en innertemp. på 56 grader då.

Det blev perfekt. Strösslade lite stekt tärnad bacon över fisken.

Så här i slutet på den svenska sparrissäsongen fick det även bli lite av denna fantastiska grönsak.