Byxad torskfilé, med andra ord filé utan ett enda ben blir lätt en favorit. Ingen risk för ben i fisken tilltalar säkert de flesta. Köper du färsk fisk är det bara att be fiskhandlaren sköta "byxningen". Ber du om det slipper du själv det momentet. 

Byxad torskfilé i sky med rosévin:

  • Rimma fisken i saltlag
1/2 dl salt till 1 liter vatten. Vispa tills saltet löses upp. Koka upp och låt svalna innan fisken läggs i. Att rimma i saltlag ger en jämnare sälta. Låt filén ligga i saltlagen i minst 30-60 minuter. Det här är det bästa sättet att få en bra sälta och god smak på fisken. Det tycker jag. Torka av fisken med hushållspapper när den rimmat klart

  • Under tiden fisken rimmas: Finhacka grönsaker: Fänkål, potatis, purjolök, morot, kapris och dill. För att göra det enkelt och effektivt är det klokt använda en minihackare, matberedare eller en blender
  • Fräs sedan hacket i olivolja några minuter
  • Häll på ett par deciliter rosévin om du tillagar 500 g fisk. Är det mer fisk får du ta lite mer vin. En fiskbuljongtärning gör också susen
  • Lägg fisken, skuren i portionsbitar. Sjud under lock i ca 5 minuter beroende på fiskens tjocklek
Servera och njut av garanterat benfri fisk!