Torskfilé i ugn med tomat.

 Dags att prova på färsk torskfilé med en tomatsås. Bra med den här rätten är att allt kan göras i samma form. Den matlagningen tycker jag är kanon när jag står i vårt kök.

Skala och dela potatis i bitar eller använd småpotatis om du har det hemma. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med olja och flingsalt. Ca 20 minuter i ugnen på 200 grader.

Under tiden potatisen är i ugnen lagar du till en tomatsås Stek finhackad purjolök, några delade tomater, hackad fänkål, finstrimlad stjälkselleri, samt paprikabitar. Tillsätt en nypa socker, en skvätt äpplecidervinäger och lite stark chilisås alternativt en hackad chili eller chiliflakes. Vill du göra tomatsåsen lite såsigare är det bara att tillsätta krossade tomater. Låt allt gosa till sig under tiden potatisen blir klar.

När potatisen är klar: Då är det dags att hälla tomatsåsen i formen och blanda runt. Och sist men inte minst, lägg fisken överst på tomatsåsen, peppra med lite svartpeppar. Har du inte rimmat fisken innan bör du även salta. In med formen i ugnen ca 15 minuter.

Innan servering kan du, om du vill, fördela lite sockerärtor över fiskformen.

Ett litet tillägg: Om du inte använder färska tomater går det bra med en burk krossade tomater. Som alltid är mitt förslag, Mutti-tomater, du får äkta vara för några kronor extra. Det finns många olika sorter av Mutti-tomater. Hela tomater, körsbärstomater, tärnade tomater, krossade tomater och mycket annat i tomatväg. Besök gärna deras hemsida, där finns hela sortimentet och även massor av fantastiska recept:

 https://mutti-parma.com/se/

Från Muttis hemsida till dagens matförslag

Hoppas du gillar fiskrätten.