En mycket god middag med torskfilé går att tillaga utan att lägga ner allt för lång tid.

Torskfilé

  • Salta och peppra fisken. Tillaga i ugnen på 125 grader tills torsken har en innertemperatur på ca 48 grader. När fisken är färdiglagad, pressa citron över filéerna och bred ut ett lager basilikapesto.
Potatis
  • Koka potatis som du brukar göra
Fänkål
  • Skär fänkål i tunna skivor. Har du en mandolin kan du med fördel använda den. Blanda ihop grekisk yoghurt och en klick majonnäs med hackade jordnötter eller hela solroskärnor.Tillsätt lite svartpeppar och salt, vänd ner fänkålsskivorna. Här får du både sås och grönsak som smakar gott till fisk.
Tomater
  • Delade tomater passar fint eftersom det är basilikapesto på fisken.
Sjögrässallad
  • Sjögrässallad brukar säljas i manuella fiskdiskar. Inte så dyrt, eftersom det ska fungera som en liten kick och smaksättare till en fiskrätt behövs inga stora mängder. Mellan tummen och pekfingret tror jag att sjögrässallad för 25 kr räcker gott och väl till fyra personer. Prova gärna, jag tycker det är gott till fisk.
                                                  Svårare behöver det inte vara!