Prova gärna denna torskrätt nästa gång du tänker laga någon form av filé från vitfisk. Jag tillagade torskfilé.

Som ”grädde på moset” blev det premiär för svensk nypotatis eller om du så vill färskpotatis.

Fisken: Behöver inte någon större beskrivning här. Tillaga filéerna i ugnen på det sätt jag beskrivit i många andra fiskrätter här på bloggen. Krydda fisken med dina egna favoriter. Säger det igen: Rimma gärna fisken innan den ska in i ugnen.

Grönsakerna: Morötter och broccoli. Du kan dela morötterna i stavar eller lite tunnare slantar. Broccolin i buketter. Fräs grönsakerna i en panna, typ traktörpanna, tills de ha den konsistens som passar din smak.

Såsen: Rör ner 2,5 dl mjölkgrädde eller 2 dl mjölkgrädde och 0,5 dl vitt vin bland grönsakerna. Tycker du att såsen blir för tunn kan du reda den med 2 msk maisenamjöl utrört i lite vatten. Skulle det passa din smak tillsätt då även en tärning fiskbuljong.

Hoppas du tycker det är gott!

Vill också komma med ett tips om du gillar havskräftor. Just nu är tillgången på svenska kokta havskräftor större än efterfrågan. Du kan få ett kg för runt 150 kr. Passa på!