Biffar och burgare är riktigt gott. Det går också att variera på olika sätt. Både vad det gäller smaksättning och val av huvudingrediens. Många väljer idag att göra vegetariska biffar. Inte så dumt. Får jag önska mig någon form av biffar föredrar jag gamla hederliga pannbiffar eller fiskbiffar.

Biffar med fisk tror jag går hem i alla åldrar, bara de är vällagade. Vällagade fiskbiffar kan alla göra. Prova!

Förslag på fiskbiffar för fyra

 • 250 g torskfilé och 250 g koljafilé
 • 3 dl grädde
 • 1 msk salt
 • 0,5 dl pankoströbröd
 • Skär ner kylskåpskall fisk i mindre bitar
 • Kör fisk och salt i matberedare
 • Tryck ut fisken i matberedaren med en matsked
 • Häll i kall grädde och kör på full fart i 1 minut ungefär, men inte mer
 • Lägg färsen i en skål och knåda in ströbrödet
 • In kylen i 10 - 20 minuter
Den här färsen blir riktigt fast och fin, nästan som när du gör pannbiff. När det gäller kryddning kan du prova dig fram med att inte bara använda salt som jag gör när det gäller dessa fiskbiffar.
 • Forma smeten till biffar
 • Panera i pankoströbröd eller vanligt ströbröd. Välj gärna ett ströbröd som inte innehåller palmolja. Leta i hyllorna när du köper ströbröd. Jag undviker palmolja både för att jag är emot att regnskogen skövlas och cancerrisken med palmolja
 • Stek biffarna lätt frasiga i smör
 • För att minska risken att få biffarna brända är mitt råd att låta dem lagas färdiga i ugnen på 100 grader. Som vanligt... ta tempen på fisken. 48 grader i mitten av en biff är vad jag tycker är perfekt
Kall sås till biffarna
 • 2 dl yoghurt. Jag förespråkar fettfri grekisk yoghurt från LARSA, finns i de flesta butiker. Mycket god
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 msk sötstark senap
 • Örter av något slag
 • Rivet skal från 1/2 citron och 2 msk citronsaft
 • Salt och peppar
Gott till biffarna är potatismos eller råstekt potatis.