Som rubriken antyder så är det hela middagen! Inga konstigheter på något vis.

Sötpotatismos

  • Skala och dela sötpotatis i mindre bitar.
  • Koka sötpotatisen tillsammans några skalade och "bankade" vitlöksklyftor i saltat vatten.
  • Plocka bort vitlöken när sötpotatisen är mjuk och färdigkokt.
  • Mosa potatisen tillsammans med några klickar smör
  • Tillsätt några nypor starkt paprikapulver eller rökt paprikapulver, allt efter smak
Fisken rimmas på mitt vanliga vis
  • Blanda 1/2 dl finkornigt havssalt med 1 l vatten
  • Rimma torskryggen i lagen i minst 30 min
  • Värm ugnen till 100- 125 grader
  • Torka av fisken med ett hushållspapper när den har rimmats
  • Smörj en form och lägg ner torskryggen i formen
  • Tillaga tills fisken har en innertemp av 48 grader. Självklart kollar du med en termometer
Pepparrotskräm

  • Inga konstigheter det heller!
  • Crème fraiche
  • Riven färsk pepparrot, eller gör som jag använda pepparrot från den fantastiska burken "Chrzan tarty" Håll utkik efter den när du handlar. Ibland bär samma burk namnet "Riven pepparrot", som på bilden. En polsk prisvärd och smakrik produkt:

  • Hacka dill och blanda ner det i krämen

Grönsaker
  • Enkelt, det också
  • Skala och dela morötter
  • Koka till lagom tuggmotstånd i saltat vatten
  • Ställ åt sidan och häll i frusna ärtor. Låt stå tills det är dags att äta.
  • Sila av vattnet och servera
En god fiskmiddag, tycker jag.