Jag tycker om alla varianter av tomatprodukter som Mutti erbjuder. Smakar gott och innehåller inte massor av tillsatser. I skafferiet här hos oss finns det inga andra varumärken när det handlar om tomater på burk, glasflaska eller tub.

Mutti har självklart en hemsida och där hittar jag ibland inspiration till rätter med tomater. Den här gången föll valet på tomatsoppa med pilgrimsmusslor.

  • Skär 1 röd paprika, 1  gurka och 1 knipplök i mindre bitar. Kör i en mixer eller hacka för hand
  • Tillsätt olja salt och peppar och kör till en krämig konsistens. Vill du ha det lite mer krämigt kan du tillsätta lite ströbröd
  • En burk Mutti krossade tomater blandas därefter ner. Kör några varv i mixern
  • Soppan kan ätas både varm och kall. Vill du ha den varm är det bara att hälla den i en kastrull och låta det sjuda några minuter
  • Torka av pilgrimsmusslorna, salta, peppra och stek musslorna i lite smör. Max 1 minut/sida
Servera soppan med nystekta pilgrimsmusslor.

Jag tycker om både tomater och pilgrimsmusslor och då blir det här lätt en favorit.