Tomatsås till.......
Denna tomatsås kan användas till mycket, till pasta, pizza, köttfärssås och säkert mycket mer.
Visst finns det färdiga och oftast goda tomatsåser på glas. Inget fel på de sorter jag provat. Att göra en egen tomatsås är något du bör prova på, om du inte gjort det. Då kan du förstärka tomatsåsen med smaker du tycker bäst om. Det är dessutom enkelt att göra en egen tomatsås.
Här kommer en sås som jag tycker om:
- 1 burk bra och smakrika krossade tomater. Jag är förtjust i Mutti. Muttis hela plommontomater eller körsbärstomater är också mycket goda alternativ
- 1 pkt tärnad bacon, ger lätt rökig smak på såsen
- 2 skivade selleristjälkar
- 1 liten gul lök, hackad
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1 msk Srirachasås
- 2 msk torkade örter, te.x oregano, basilika, persilja, koriander
- Salt och svartpeppar
- 1 nypa socker
- Börja med att steka det tärnade baconet
- Sänk värmen något och tillsätt lök och stjälkselleri och stek på till det blir glansigt
- Tillsätt krossade tomater och Srirachasås. Koka upp
- Örter, salt, svartpeppar och en nypa socker får avsluta det hela
- Låt allt stå och småkoka, ju längre ju godare
- Vill du ha tomatsåsen riktigt slät, mixa med stavmixer då den är klar
- En pizza som du lägger rejält med ruccola och tomatklyftor på när pizzan är färdiggräddad. Det är inte nödvändigt med ost på pizzan
- Köttfärssås, blanda ner stekt köttfärs i såsen eller tvärtom
- Servera den på pasta och toppa med lite lufttorkad skinka eller salami
- Tomatsåsen är ett bra alternativ till ketchup
- Blanda såsen med dijonsenap eller din favoritsenap och använd på korven när du tillagar i ugnen
- Du kan också förvara den i en burk med lock i ditt kylskåp. Hur länge? Titta, lukta och smaka.
2 kommentarer | Skriv en kommentar | Kommentarer RSS
Skriv en kommentar
Föregående inlägg: Lammrostbiff med puré av potatis och spenat
Nästa inlägg: En smak av Dublin
Tack för tips. Kul med bacon. Ska pröva. Jag älskar också Muttis tomater.
Trevlig helg
Att laga något själv är aldrig fel
Trevlig helg, du också