Den här tomatsalladen är verkligen en hit. Receptet är hämtat från Frankrike. Ypperligt att servera som sallad till de flesta rätter med kött, fisk eller fågel. Naturligtvis kan den även ätas som den är tillsammans med ett gott bröd.

  • 1/2 kg tomater, delade i kvartar
  • Lägg tomaterna i ett durkslag och sprid över rejält med grovt havssalt
  • Låt ligga och dra 30 minuter
  • Saltet kommer att dra ur överflödig fukt ur  tomaterna. Det kommer att bli smakrikare
  • Dressing ska det vara till salladen
  • 4 msk olivolja, 1 msk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk varmt vatten, salt och svartpeppar
  • Blanda ihop allt utan olja och vatten
  • Tillsätt oljan, lite i taget, vispa ordentligt. Sist ska det varma vattnet ner, vispa ordentligt
  • Hacka 1 schalottenlök och 1 liten rödlök och en näve färsk basilika
  • Lägg tomaterna i en skål och skeda över dressingen
  • Blanda försiktigt så att tomaterna inte faller sönder
  • Låt tomaterna marineras i rumstemperatur minst 1 timme
  • Lägg upp tomaterna på ett serveringsfat
  • Sprid löken och basilika över tomaterna
Nu är det bara att njuta!