Ofta när jag läser recept om att tillaga risotto tycker jag att matlagarna gör det lite krångligt för sig om det ska bli perfekt. Däremot  sprang jag på ett recept av kokboksförfattaren Jessica Frej där risotto tillagas i ugnen och tänkte att det ska jag prova någon gång.

Grunden till receptet har jag modifierat lite. Då blev det på det här sättet:

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka en gul lök och två vitlöksklyftor. Stek det mjukt i en ugnsfast gryta. Häll på 1 liter tomatjuice, lägg i en buljongtärning av grönsakstyp, salta och peppra med svartpeppar. Koka upp och häll sedan i 4 dl arborioris. Sätt lock på grytan och tillaga i ugnen ca 30 minuter. Innan servering rör ner 1 dl riven parmesanost.

Med stekt kycklingbröstfilé blir måltiden komplett.

Jag är säker på att all risotto kan tillagas på det här sättet, inte bara tomatrisotto.

Koden är knäckt hur risotto ska tillagas utan några konstigheter. Jag lovar att det här är ett vinnande koncept.

Det ska vara enkelt att laga mat!