Bärtider! Rårörda bär är i min smak väldigt mycket godare än kokt sylt. Det är vad jag tycker, du kanske föredrar kokt sylt. Smaken är som bekant delad. 

Rårörda jordgubbar är en favorit, dessutom perfekta att förvara i frysen. Nu måste det inte vara jordgubbar går lika fint med andra bär, exempelvis hallon.

Tycker du om rårörda jordgubbar kan du göra så här:

  • Skölj och snoppa 1 kg jordgubbar 
  • Kör gubbarna i en matberedare så att du får en slät "smet"
  • Blanda 1 påse fryspulver med 1 dl socker, eller uteslut sockret. Fryspulver finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker
  • Blanda ner fryspulver och ev socker med jordgubbarna. Kör några varv med matberedaren
  • Häll upp de rårörda bären i lämpligt stora förpackningar
  • Frys in!
Gott att ta fram de rårörda jordgubbarna och ha på gröten eller i filen!