Har jag tid över så har jag! Efter lunch brukar jag ofta slå mig ner i soffan och följa ett TV-program som heter Salvage Hunters. Vet inte hur många avsnitt det finns men det är en lång serie. Inte för att jag är antikvitetsnörd eller håller på med gamla saker, ändå följer jag med spänning Storbritanniens största antikhandlare Drew Pritchard och hans team. Det åks runt, handlas, köpslås om priser, fyndas, restaureras och säljs vidare ofta till ofattbara summor.

Men så är det naturligtvis massor med reklamavbrott som gör programtiden 50 % längre än vad den borde vara. Nu går det förstås att betala bort reklamen på olika sätt men så långt har inte jag kommit. Zappar istället över till någon annan kanal under tiden.

Ibland dyker olika program med Jamie Oliver upp. Råkade komma in i ett inslag där han tillagade en vegetarisk grön spagetti. Såg gott ut och har därför valt att göra en variant som inte är vegetarisk.

Spagetti med svartkål och salami

  • Koka upp saltat vatten och tillsätt spagetti, 150 g kan vara lagom till två portioner
  • Repa av 200 g svartkål, skala 3 vitlöksklyftor och låt det koka med spagettin i 4 minuter. 
  • Fiska upp svartkål och vitlök
  • Kör detta i en mixer tillsammans med en näve riven parmesan och rejält med olivolja. Späd med pastavatten om du tycker det blir för tjockt
  • Häll av vattnet från spagettin och blanda ner det du har i mixern
  • Lägg upp på tallrikar
  • Toppa med fetaost och skivad salami. Nu hade jag fått en väldigt fin salami i present, en italiensk tryffelsalami och skivade därför salamin och toppade även med den
Nu är det inte nödvändigt med salami och fetaost. Det passar mina smaklökar, därför fick det bli så.

Inget ont som inte har något gott med sig - Tackar Kanal 9 för reklamavbrottet!