Provar för första gången svart pasta på tallriken. Jag har sett det serveras till blåmusslor och hört att det ska vara fantastiskt gott till skaldjur. Det som gör pastan svart är bläck från bläckfisk. Varför inte prova svart pasta till fisk? Sagt och gjort!

  • Pastan kräver ingen större kokkonst. Bara att läsa på förpackningen och koka.
Fisk till den svarta pastan
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Dela tomater och purjolök
  • Lägg ett täcke av grönsakerna i botten på en smord ugnsform. Blanda med olja och någon nypa chiliflakes
  • Tillaga i ugnen 15 minuter
  • Ta ut formen och sänk värmen till 150 grader
  • Salta filéer av torsk ordentligt. Låt saltet dra in
  • Mosa fetaost och blanda med creme fraiche
  • Lägg fisken ovanpå grönsakerna och bred ut ett lager av fetaost och creme fraiche på filéerna
  • Tillaga i ugnen, 150 grader, tills fisken har en temperatur på 48 grader
Det är även gott med hyvlade morötter som tilltugg.

Pengamässigt är den här fisken en festrätt. Dyrt med fisk och svart pasta, men gott.

Lite får man unna sig ibland!