Idag prövade jag nytt med strömming/sill, eller vad ni vill kalla det för. Det får heta vad det vill bara den inte är från Östersjön. Fisk fångad där rekommenderas som bekant inte. Vad fiskhandlaren kallar fisken för har mindre betydelse.

Köpte denna mycket goda fisk, i och för sig var vissa filéer små som akvariefiskar. Synd att det fiskas sådan småfisk. Det fick bli många på tallriken. En god rätt som jag provade mig på idag var följande:

Strömmingsfilé med Tapenade Chili.(färdigköpt) och blomkålsmos.

Så här enkelt är det: Klipp av ryggfenorna, skölj fisken, lägg filéerna med skinnsidan ner i grahamsmjöl. Lägg en filé med skinnet neråt i en smord ugnsfast form bred på en matsked Tapenade… ta nästa filé och lägg den över.…… fortsätt så tills dina filéer är slut.

Kör formen i ugnen på 200 grader. Ca 15-20 minuter.

 Blomkålsmoset kan tillagas på följande sätt: Dela blomkålen i så små bitar du står ut med eller kör blomkålen i en matberedare. Koka blomkålen tills den är riktigt mjuk. Mixa den mycket lätt med en stavmixer Tillsätt salt och svartpeppar och en skvätt grädde samt en klick smör, rör om med en visp. Tycker du att moset inte är tillräckligt slätt är det lite mer grädde och smör som gäller.