En variant av Mannerströmming. Varför göra en variant när det finns ett original? För mig handlade om vad som fanns hemma när strömmingen var inhandlad.

Dagens variant kan man göra så här:

Ta det antal strömmingsfiléer som behövs. Klipp av ryggfenorna, skölj filéerna.

Blanda ihop en marinad av, ordentligt med spad från sill med ansjovissmak, 15 hackade dillkronor, matlagningsyoghurt, några matskedar majonnäs, 2 msk orökt kaviar.

Nästa steg: Vänd filéerna i marinaden och ställ in dem i kylskåpet minst ett par timmar.

När det gått ett par timmar: Ta upp strömmingsfiléerna, panera, lägg fisken i en ugnssäker smord form och kör i ugnen på 225 grader. Tycker man ska salta och peppra det man väljer som panering. ”Efter behov”, som farbror Melker sa på Saltkråkan. Jag tycker det går jättebra att blanda grovt grahamsmjöl eller grovt rågmjöl tillsammans med ströbröd. Blir lite knaprigare.

Servera med en god potatismos och lingon.

Ska prova att lägga in överblivna strömmingar i en 1-2-3 lag och se hur det blir. Återkommer med resultat.