En och annan gång kan det hända att det bland de inhandlade matvarorna finns saker som börjar lida mot sitt "bäst före" eller "sista förbrukningsdag". Då gäller det att gnugga geniknölarna! Ingen mat ska kastas, sådan är min filosofi. 

Ägg, ja jag vet att det ska jag inte vara så orolig för om de förvarats i kyl. Att vara på sin vakt är ändå inte helt fel. Oftast köper vi ägg i fack med 30 ägg, från vår charkbutik. Färska fina ägg som håller riktigt länge.

Nu har vi väldigt mycket ägg i kylen som bör förbrukas. Vad gör man då? Baka sockerkakor? Äta ägg i parti och minut? Omelett till frukost? Äggröra?

Nej! Jag förordar en riktigt äkta SKÅNSK ÄGGAKAGA, till middag! Där behövs 10 ägg!

Så här gör jag den: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Skansk-aggakaka-pa-mitt-satt/ 

Har du mycket ägg i kylen som pockar på sin uppmärksamhet då är den Skånska Äggakagan en fantastisk middag.