Stekt koljafilé , syrlig kall sås, kokt potatis och broccoli är en god fiskmiddag. Färsk fisk minst en gång i veckan är ett måste för mig. Om fisken är stekt i all sin enkelhet, panerad, kokt eller ugnsbakad spelar inte så stor roll. Fisk är en favorit!

Fisken

  • Börja med att salta fisken ordentligt och låt saltet dra in i fiskköttet. Om saltet får sin tid med fisken blir det gott. Torrimmar du fisken kan du låta den stå i kylskåpet minst en halvtimma. Den kan faktiskt stå ett helt dygn om man så vill
  • Dela fisken i bitar och stek den i smör och olja, någon minut på varje sida. Ös gärna fisken när du steker
Syrlig kall sås
  • Ska såsen räcka till fyra portioner behövs 2 dl grekisk yoghurt
  • Blanda i 1/2 tsk 24 %-ig ättika, 2 msk flytande honung, 2 tsk dijonsenap, 1/2 tsk salt
  • Hacka en knippe dill och blanda ner i såsen
Kokt potatis och broccoli
  • Det är bara att koka potatis på vanligt sätt. När det gäller broccoli går det utmärkt att använda frusen. Om du vill spara lite tid och disk kan du lägga ner den frusna broccolin i potatisgrytan när det är några få minuter kvar innan potatisen är färdigkokt
Glöm aldrig att salt är fiskens bästa vän.