Stekt koljafilé med goda tillbehör, lite av årstidens primörer plus lite annat blir en fiskmiddag som faller mig i smaken.

Koljafilé

  • Dela och salta filéerna. Tycker du peppar behövs på fisk så mal över lite vitpeppar
  • Vänd fisken i mjöl
  • Stek i smör ungefär 3 minuter per sida, medelvärme tycker jag är en bra stektemperatur
Potatis
Bakade tomater och sparris
  • Värm ugnen till 225 grader
  • Smörj en ugnsform med olja
  • Bryt av den hårda delen på sparrisen
  • Lägg sparrisen i formen tillsammans med tomater på kvist
  • Ringla gärna över lite olja innan ugnen
  • In i ugnen
  • Ut ur ugnen när du tycker det ser färdigt ut. Några minuter hit eller dit spelar mindre roll
Pepparrotskräm
  • Crème fraiche eller matyoghurt
  • Blanda ner pepparrot efter tycke och smak
Det här blev vad jag förväntat mig - en toppenmiddag. Jag är fiskfantast!