Det här är något av det enklaste som finns om du gillar sprödbakad torskfilé:

  • Värm ugnen till 175 grader
  • Salta filéerna och låt saltet dra in ordentligt
  • Lägg fisken i en smord ugnsform
  • Hacka purjolök och färska örter. Har du en knipplök hacka med den. Hacka både lök och stjälk
  • Smula några skivor "gammalt" bröd
  • Blanda brödsmulor, knipplök, purjolök och örter med rapsolja, tillsätt svartpeppar. Det ska vara lite krämigt
  • Bred ut över fisken
  • In i ugnen ca 10 minuter
Tillsammans med potatismos och många gröna ärtor är detta fantastiskt gott. 
Har du ramslökssalt, prova gärna att smaksätta moset med det. Gott, tycker jag. Blanda gärna ner  äggula eller äggulor i moset, även det gott. Har du smör och ägg i ditt mos kan du hoppa över mjölk om du tillsätter äggula. 
Ett annat förslag är att helt utesluta smör, mjölk eller ägg och istället klicka i crème fraiche.