Till en god korv passar en spetskålsgratäng bra. Kanske inte en så vanlig gratäng men god i smaken. Det måste inte vara spetskål, går bra med vitkål.

Gratängen

  • Värm ugnen till 200 grader
  • Strimla ungefär 500 g kål
  • Skiva 1 gul lök eller knipplök som finns i butikerna nu
  • Stek kål och lök i ett stekjärn så att det känns ganska mjukt
  • Blanda 2 dl grädde med ett par matskedar senap och lika mycket HP-sauce 
  • Häll ner i stekjärnet, blanda ihop. Salta och peppra
  • Sprid riven ost över gratängen
  • Använder du ett stekjärn som är ugnsfast kan du grädda gratängen i stekjärnet. Om inte, använd en smord ugnsform och sprid till sist osten över
  • Grädda i ugnen tills osten har smält och fått lite färg
När du ställer in gratängen i ugnen kan du om du vill ställa in en form med grillkorvar på samma gång. Allt blir klart samtidigt. 

Bara att servera tillsammans med senap på korven!