För inte så längesedan grillade jag kamben. Finns ett inlägg om detta längre ner på sidan. Kan väl bara säga att det var riktigt gott men väldigt kladdigt. Inget som du äter med kniv och gaffel. Det blir att hålla i handen och gnaga köttet från benen.

Fick verkligen smak på dessa ben. Men tyvärr slutsålda i butiken när jag ville upprepa grillningen av kamben. Det fick bli spareribs istället. Spareribs är inget annat än tunna revbensspjäll. Tunna eftersom de är från bakre delen av revbenen.

Bästa resultat vid grillning är att förkoka revbenen, i runda slängar en timma.

  • Putsa bort överflödigt fett från revbenen
  • Dela benen i lämpliga portionsbitar
  • Lägg bitarna i en kastrull och häll på vatten
  • Koka upp och skumma av
  • Tillsätt kryddor, exempelvis grönsaksbuljongtärning, lite havssalt, olika pepparkorn timjan och lagerblad
  • Låt sjuda 1 tim
  • Revbenen kan du låta svalna i kastrullen, om du har gott om tid
  • Innan det är dags att grilla kan du med fördel röra ihop en marinad och pensla revbenen
  • Olja, kinesisk soja, sherryvinäger, cayennepeppar och kryddpeppar är inte så dumt
  • Grilla revbenen några minuter på varje sida
Som tillbehör till de grillade benen passar det mesta av det du brukar äta till grillad mat.