En  grönsakssoppa blir en hel middag om mycket rotfrukter och lite skivad lunchkorv används i soppan.

Det är inte heller någon besvärlig middag att laga till. Mina ingredienser:

Potatis, en mycket liten kålrot, morot, broccoli, vitkål, palsternacka, skivad lunchkorv, buljongtärningar, gröna bönor, finhackad vitlök, vatten, vispgrädde och creme fraiche.

Skala, skiva hacka och strimla grönsakerna. Varje grönsak på det sätt som passar.

Fräs grönsakerna i en gryta tillsammans med lite rapsolja. Har du med gröna ärtor eller som jag bönor rekommenderar jag att tillsätta dem samtidigt med korven. Salta och peppra med svartpeppar.

Tillsätt vatten så att det precis täcker grönsakerna. Lägg i ett par grönsaksbuljongtärningar. Låt allt koka upp och låt det sjuda tills alla grönsaker känns mjuka. Tillsätt skivad lunchkorv och bönor eller ärtor.

Om du vill kan du hoppa över att fräsa grönsakerna. Jag tycker det ger mer smak, sitter kanske mellan öronen.

Ett annat sätt är att koka upp vatten och buljongtärningar och sedan tillsätta olika grönsaker efter hand, beroende på koktid. Jag skippar att göra så, tar den enkla vägen genom att fräsa allt på en gång. Tror inte att några smaker tappas bort.

Red soppan med lite vispgrädde och creme fraiche tills du får en konsistens du är nöjd med.

Soppa går bra att tillaga dagen innan den ska ätas. Bara att värma på innan servering. Det går alldeles utmärkt att variera en soppa med andra grönsaker och rotfrukter än de jag använde. Fritt val!

Smaklig måltid!